Nyfiken på immaterialrätt?

2022-01-27

Kvinna i avslappnad outfit sitter i en stol och håller i dokument och tittar in i kameran. I bakgrunden har hon liten grupp människor som sitter vid ett bord.
Nu är anmälan öppen till kursen Immaterialrätt i forskning: strategier och metoder som börjar den 23 mars. Kursen är poänggivande och ges av UU Innovation i samarbete med Patent- och registreringsverket, PRV. Foto: Shutterstock.

Stärk dina möjligheter att omvandla resultat från din forskning till bredare samhällsnytta genom ökad kunskap om immaterialrätt. Tillsammans med PRV ger UU Innovation den poänggivande kursen Immaterialrätt i forskning: strategier och metoder. Anmälan är öppen.

Vilka kunskapstillgångar finns i ditt forskningsprojekt? Och vad krävs för att skapa mesta möjliga värde av de tillgångar du skapar? I den här kursen får du en översikt över olika typer av immateriella rättigheter och hur de kan användas för att du ska få kontroll över användningen av dina resultat och öka möjligheterna för att de kommer till nytta i samhället. Du får även testa metoder för att hitta användbar information från patent inom ditt forskningsområde och verktyg som hjälper dig att kunna presentera en lösningsidé eller ett projekt på ett intresseväckande sätt.

Kursstart den 23 mars på Zoom

Kursen består av fyra halvdagsseminarier under perioden 23 mars – 20 april och är öppen för doktorander och forskare från universitetets samtliga vetenskapsområden. För doktorander är kursen poänggivande och motsvarar 3 hp i forskarutbildningen. Övriga deltagare får ett kursintyg.

På kursen medverkar affärs- och IP-rådgivare från UU Innovation och experter från Patent- och registreringsverket, PRV. Kursen ges på Zoom.

Gör din amälan senast 15 mars

Anmälan till kursen är öppen och sista dag för anmälan är 15 mars.

Mer information om kursen

Länk till anmälan

Aktuellt

Senast uppdaterad: 2023-12-01