UU Innovation förstärker teamet med ny affärsrådgivare

2021-11-08

Bild på Ingrid Ajaxon
Ingrid Ajaxon är ny affärsrådgivare på UU Innovation från 1 november 2021. Foto: Mikael Wallerstedt.

Ingrid Ajaxon är ny affärsrådgivare på UU Innovation från 1 november. Hon kommer närmast från Uppsalaföretaget Disruptive Materials som tagit det banbrytande materialet Upsalite till marknaden.

När Ingrid Ajaxon kliver på tjänsten som affärsrådgivare på UU Innovation har hon med sig erfarenhet och nätverk från flera yrkesverksamma år inom såväl akademin som på större och mindre företag. Hon är materialvetare med en passion för materialforskningens tillämpning inom livsvetenskaperna och inte minst, innovationsarbete.

Ingrid Ajaxon har en doktorsexamen i materialvetenskap från Uppsala universitet och har under sin forskarutbildning sett flera företag födas och utvecklas från nya resultat och upptäckter. Det var också till ett av dessa avknoppningsföretag hon gick strax efter sin disputation. På Disruptive Materials som kommersialiserar Upsalite (ett poröst material med unika absorptionsegenskaper) har Ingrid som senior forskare och senare som tillförordnad chef för forskning och utveckling varit med om att både utveckla nya idéer och validera mer mogna idéer. Hon har medverkat i en större produktlansering och varit involverad i affärsstrategiska frågor kring immaterialrätt och avtal.

– Det har varit mycket roliga och lärorika år på Disruptive Materials och nu ser jag fram emot att använda all kunskap i mitt nya jobb som affärsrådgivare på UU Innovation, säger Ingrid Ajaxon och fortsätter:

– Att få möta forskare och studenter med olika typer av idéer och intressanta forskningsresultat gör det här jobbet väldigt spännande. Universitetet har en sådan otrolig bredd och innovationskraft och jag vill inget annat än att kavla upp ärmarna och börja arbeta.

Ta hjälp av UU Innovation för att testa din idé!

Har du en idé eller ett nytt forskningsresultat och vill utforska potentialen för kommersialisering eller implementering utanför akademin?

Välkommen att kontakta Ingrid Ajaxon eller mejla oss!

Aktuellt

Senast uppdaterad: 2023-12-01