Dags att nominera till Uppsala universitets innovationspris – Hjärnäpplet – 2020!

2020-03-26

Statyett

Nu kan du nominera din kandidat till Uppsala universitets innovationspris Hjärnäpplet. Priset består av diplom, statyett samt ett stipendium om 50 000 kr. Välkommen med din nominering senast 26 april.

Utmärkelsen tilldelas forskare eller forskarstuderande för framstående överföring av kunskap från akademin till företag eller annan extern organisation som resulterat i en innovation. Innovationen kan ha uppstått i nytt eller existerande företag/organisation.

Årets mottagare av innovationspriset Hjärnäpplet presenteras i juni. Priset delas ut i samband med höstens professorsinstallation.

Alla medarbetare vid Uppsala universitet kan nominera kandidater.

Din nominering ska innehålla

• Motivering och bakgrund till varför den nominerade är en värdig prismottagare
  • Beskrivning av hur kunskapsöverföringen har skett
  • Vilken innovation arbetet gett upphov till

Gör din nominering på formulär här senast 26 april 2020.

Läs mer  Innovationspriset Hjärnäpplet
Mer information  Jonas Åström, UU Innovation