Dags att söka till UU Innovations mentorprogram hösten 2023

2023-04-03

Två personer som samtalar och ler mot varandra.
Bredda ditt nätverk utanför akademin och utveckla din idé med stöd av en erfaren mentor i
UU Innovations mentorprogram. Det är dags att ansöka till höstterminen 2023.
Foto: Mikael Wallerstedt.

Nu kan du ansöka om en plats i UU Innovations mentorprogram och få nya kunskaper och kontakter för att ta din idé till nästa nivå. Ansök senast 15 maj 2023 för chansen att få en mentor till hösten.

UU Innovations mentorprogram riktar sig till forskare och doktorander på Uppsala universitet som börjat ta steg för att utveckla en idé eller ett forskningsresultat mot bredare användning. Varje deltagare matchas med en erfaren mentor som är verksam utanför akademin. Mentorn delar med sig av sin kunskap och sina kontakter och blir ett extra bollplank på vägen framåt.

Målet är att deltagarna ska få nya perspektiv och kunskaper samt ett nätverk utanför akademin som bidrar till att utveckla deras innovationsprojekt.

För forskare och idéer från alla vetenskapsområden

UU Innovations mentorprogram är för tredjeårsdoktorander till professorer, inom alla ämnesområden. Programmet passar både dig som vill komma igång med att utveckla en idé baserad på din forskning och dig som kommit en bit på vägen med ditt innovationsprojekt.

Möts sex gånger från september till maj

UU Innovations mentorprogram har två programstarter per år, vår och höst. Nästa programomgång startar i september 2023 och avslutas i maj 2024. Under denna period träffar du din mentor vid minst sex tillfällen enligt en plan som ni själva kommer överens om. Parallellt får du coachning och stöd av UU Innovations rådgivare, exempelvis inom finansiering och immaterialrätt – ett stöd som löper på även efter mentorprogrammets slut.


Kom på informationsmöte 20 april

Torsdagen den 20 april, kl. 12.15-13.00 bjuder UU Innovation in till ett informationsmöte på zoom. Alla som vill veta mer om programmet och få svar på sina frågor och funderingar är varmt välkomna! Ingen föranmälan. Zoomlänk till informationsmötet.

Läs mer om UU Innovations mentorprogram och ansök

Aktuellt

Senast uppdaterad: 2023-12-01