Nyfiken på immaterialrätt?

Stärk dina möjligheter att omvandla dina resultat till bredare samhällsnytta. Gå kursen Immaterialrätt i forskning: strategier och metoder, 3 hp. Anmälan till vårterminen är öppen.

Goda idéer borde alltid komma till nytta i samhället. Ska vi hjälpas åt?

Har du en idé du vill utveckla eller ett forskningsresultat som kan komma till användning och skapa nytta i samhället? Vill du utforska möjligheterna och testa potentialen?

Kanske är du intresserad av att kommersialisera och nyfiken på att lära dig mer? Kanske vill du samarbeta med externa aktörer kring din forskning? Som student eller forskare på Uppsala universitet finns det stöd att få!

UU Innovation stöttar forskare och studenter i att utveckla och implementera nyskapande produkter, tjänster och metoder till nytta för samhället. Du kan få rådgivning kring nyttiggörande av forskningsresultat och idéer, patentskydd och rättighetsfrågor, affärsutveckling och finansiering.

UU Samverkan ger stöd till forskare och forskargrupper att etablera, utveckla och driva samverkans- och innovationsprojekt med externa aktörer, genom exempelvis rådgivning om nyttiggörande genom samverkan, process- och projektledning, samverkansavtal och finansiering.

Finns du utanför akademin men vill hitta vägar in? Då har du också kommit rätt! UU Samverkan finns till även för dig och kan hjälpa dig att hitta rätt kompetens och form för din samverkan med Uppsala universitet.

Tillsvidare hittar du information om stödet samt kontaktuppgifter för båda enheterna på denna sida. Välkommen!

Senast uppdaterad: 2022-01-24