Bli mentor till en forskare

2017-09-06

Mårten Winge, vd på Medical Vision, och Erik Gullberg, forskare i mikrobiologi, deltog i mentorsprogrammet hösten 2016.

Även en erfaren forskare kan behöva hjälp. I alla fall med affärerna. Därför paras forskare ihop med näringslivsinriktade mentorer i programmet Mentor4Research. Det långsiktiga målet är att mer akademisk forskning ska komma till nytta. Nu är det dags att anmäla sig till nästa omgång av programmet.

Att vara mentor innebär att dela med sig av sina kunskaper, erfarenheter och sitt kontaktnät till en forskare som är nyfiken på entreprenörskap och vill lära sig mer om affärslivet. Inte sällan finns konkreta resultat eller en idé som forskaren vill ta vidare och där mentorn blir en viktig resurs.

Sedan starten har drygt 80 forskare vid Uppsala universitet deltagit i Mentor4Research. Programmet behöver mentorer från olika branscher för att matcha forskarnas skilda bakgrunder och behov. En till två träffar per månad är vanligt under de cirka tio månader som programmet pågår. Mentoruppdraget är på ideell basis och förutsätter ett genuint intresse för att utveckla människor och idéer.

----

Anmälan

Vill du anmäla ditt intresse för att bli mentor eller om veta mer är du välkommen att kontakta programansvarig Moa Fransson, moa.fransson@uuinnovation.uu.se

Läs mer:

Mentor4Research vid Uppsala universitet