Ny karriärportal för studenter

2014-09-15

UU CareerGate är en helt ny karriärportal för studenter vid Uppsala universitet. För första gången kan alla studenter få en samlad bild av alla de jobberbjudanden som riktar sig specifikt till studerande, både under och efter examen.

– Genom att alla kan gå till samma portal blir det smidigt för studenterna att hitta olika sorters jobb och knyta olika kontakter med arbetslivet redan under utbildningen. Företag som söker en viss sorts kompetens lägger in lediga traineejobb, praktikplatser och jobb till nyutexaminerade, berättar Madelene Rönnberg, en av de studie- och karriärvägledare som arbetar med portalen.

UU CareerGate är inte bara en jobbportal utan en karriärportal som inkluderar de event som universitetet har att erbjuda under studietiden, som workshoppar och föreläsningar. Både studenter, anställda och arbetsgivare kommer att ha glädje av portalen.

Studenter kan:

• Skapa en profil som är sökbar för potentiella arbetsgivare
  • Leta efter karriärmöjligheter
  • Hitta extrajobb och tjänster
  • Anmäla sig till olika karriärevent

Anställda och arbetsgivare kan:

• Lägga upp projekt och uppsatsämnen
  • Synliggöra seminarier med karriärtema
  • Annonsera efter nya kollegor

Officiell lansering vecka 38
Den officiella lanseringsveckan för UU CareerGate är vecka 38 då studentambassadörer och studie- och karriärvägledare kommer att finnas på ett antal campus, men det är fritt fram att redan nu gå in och se hur det ser ut.

Länk till UU CareerGate
Du kan som anställd eller student logga in via CAS och skapa din profilsida. Adressen är:
careergate.student.uu.se/sv

Har du frågor om UU CareerGate kontakta:
Studie- och karriärvägledarna:
Charlotte Nordgren: 018–471 18 73