Anders Wall-föreläsningen: Möte i entreprenörskapets tecken

2013-11-05

Anders Wall-föreläsningen i Universitetshuset aula ska inspirera studenter till företagande och entreprenörskap.

Välkomna till årets Anders Wall-föreläsning i entreprenörskap i universitetsaulan den 6 november. Studenter, företagare och nyfikna bjuds in till en eftermiddag med inspirerande föreläsningar, musikunderhållning och prisutdelning i närvaro av H.K.H. Prins Daniel. Fredrik Lindström är moderator. Alla föreläsningar kan ses på webben.

Se Anders Wall-föreläsningarna 2013 på webben

Föreläsarna är välkända och framgångsrika entreprenörer och brukar locka drygt 2 000 studenter och gäster till universitetshusets aula. Några av Sveriges främsta entreprenörer berättar om sitt entreprenörskap och sin väg från idé till verklighet. Syftet är att inspirera studenter till kreativitet, företagande och entreprenörskap.

I år firar Anders Wall-föreläsningen 10-årsjubileum. Genom åren har flera av Sveriges största entreprenörer medverkat i föreläsningen, bland andra Stefan Persson (H&M), Niklas Zennström (Skype), Björn Ulvaeus (ABBA), Bjørn Kjos, VD och koncernchef för lågprisflygbolaget Norwegian och professor Hans Rosling, expert på global hälsa.

Årets Anders Wall-föreläsare är:

  • Björn Wahlroos, Nordea, Sampo Group och UPM
  • Mernosh Saatchi, Humblestorm
  • Linus Holmsäter, Heyrobics
  • Mia Brunell Livfors, Kinnevik
  • Ida Backlund, Rapunzel

Inledningstalar gör Uppsala universitets rektor Eva Åkesson och Dr. mult. h.c Anders Wall.

Moderator är Fredrik Lindström, programledare, journalist, författare och språkhistoriker. H.K.H. Prins Daniel närvarar vid årets Anders Wallföreläsning.

Anders Wall-föreläsningen arrangeras i samarbete mellan Stiftelsen Anders Walls professur i entreprenörskap, Uppsala universitet och studentorganisationen Entrepreneurs Academy. Den årliga föreläsningen i entreprenörskap har vuxit till att bli Sveriges största möte mellan studenter och svenskt näringsliv.

Under eftermiddagen delas också priset Årets Uppsalastudent 2013 ut. Utmärkelsen är instiftad av Anders Walls stiftelse och ges till den student vid Uppsala universitet som verkat "i en anda av entreprenörskap och kreativt tänkande". Priset består av ett stipendium på 100 000 kronor.

Tid och plats:
6 november, klockan 13.00, i Universitetshusets aula.

Läs mer om Anders Wall-föreläsningen 2013 och se film med Fredrik Lindström